Sałatka wiosenna

7 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

* 4 jajka
* 2 pęczki rzodkiewek
* pęczek dymki
* 2 łyżki suszonych pomidorów
* łyżka marynowanego czosnku
* tacka rzeżuchy
* 1/2 pęczka natki
* 1/2 szklanki majonezu
* 2 łyżeczki chrzanu
* sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo (10 minut). Ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki.

Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Dymki obrać: cebulki pokroić w plasterki, a szczypior drobno posiekać. Natkę i rzeżuchę umyć, otrzepać z wody. Natkę grubo posiekać.

Majonez wymieszać z chrzanem, połową natki i szczypiorku, przyprawić do smaku.
Jajka, rzodkiewki, dymkę, suszone pomidory pokrojone w paseczki i zmiażdżony czosnek włożyć do salaterki, polać majonezem, posypać rzeżuchą, resztą natki i szczypiorku, wymieszaĆ

SMACZNEGO!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz