Świąteczna szynka pieczona

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

1,5 kg szynki surowej bez kości
Vegeta

goździki
1 łyżeczka otartej skórki cytryny
2 łyżki smalcu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

file1286200781

Sposób przygotowania:

Szynkę natrzeć Vegetą, uformować, obwiązując bawełnianym sznurkiem, naszpikować goździkami, ułożyć w brytfannie, dodać smalec i piec około 2 godzin w piekarniku o temperaturze 180°C aż do zarumienienia. W trakcie pieczenia podlewać wodą, a później wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia posypać otartą skórką cytryny oraz natką pietruszki. Można podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub na zimno z sosami i fasolką szparagową.

www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.