Pieczony schab ze śliwkami

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg schabu środkowego bez kości
Vegeta
łyżeczka majeranku
30 dag suszonych śliwek kalifornijskich
4 łyżki oleju

file1286200652

Sposób przygotowania:

Umyte i osuszone mięso natrzeć Vegetą, majerankiem i  odstawić na noc do lodówki. Śliwki umyć i namoczyć na 30 minut. Zagotować osoloną wodę, włożyć mięso i gotować 5 minut po czym wyjąć i osączyć. Posypać Vegetą specjalną do spaghetti. Nożem naciąć otwór wzdłuż mięsa a następnie wypełnić go śliwkami. Schab ułożyć w brytfannie, polać olejem i piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 1 godzinę pod przykryciem, polewając wytopionym sosem. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na talerzu i polać sosem.

www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz