Ziemniaki pod pierzynką

2 października 2010,
dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg  ziemniaków

kubek kwaśnej śmietany 30 %

gałka muszkatołowa

vegeta (trochę)

sól

przyprawy do ziemniaków

zmiażdżony czosnek

Ziemniaki pokroić w cienkie plastry, ułożyć  na blaszce lub  naczyniu żaroodpornym, posolić, posypać gałką muszkatołową i przyprawami do ziemniaków. Zalać śmietaną z czosnkiem. Piec w 180 C ok. 1 godziny. Można również na wierzchu posypać startym żółtym serem.

file1285979498



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....