Sos pieprzowy z chilli

30 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Kapary możemy zastąpić drobno pokrojonym korniszonem. Sos pasuje do smażonego mięsa oraz do mięsnych sałatek.

Składniki: 1 filiżanka ketchupu pomidorowego, 1/4 łyżeczki chilli w proszku, 1 łyżka koniaku, 1 łyżka ziarenek pieprzu, 2 łyżki posiekanej pietruszki, 1 łyżeczka kaparów.

Przygotowanie: wszystkie składniki wymieszać i pozostawić sos na 1/2 godziny do przesiąknięcia smaków.

file1285835741



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Lampy solne
Czy są jakieś przeciwwzskazania do użytkowania takiej lampy?
Uszkodzony telefon - naprawa samemu…
Niedawno wymieniłam sobie obudowę sama. Kupiłam klej, którego używa się w serwisach - kilkanaście...
Depilacja laserowa - czy skuteczna?
Ale tak całkowicie bezbolesny jest z tą głowicą? Nawet w momentach strzałów?
pielęgnacja biustu
Na szczęście w tej okolicy zimna woda nie sprawia, że chce się krzyczeć...