Sos kurkowy ze śmietaną

25 września 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kurki
cebula
śmietana 18%
koper
sól
pieprz
olej

Tak przygotowane kurki mogą być zarówno sosem – dodatkiem do mięs jak i samodzielną potrawą.
Po obraniu i umyciu kurki smażymy na patelni z odrobiną oleju. Na początku chwilę trzymamy pod przykryciem by zmiękły we własnym sosie, następnie zdejmujemy pokrywkę i smażymy aż woda całkowicie odparuje. Wtedy dodajemy posiekaną drobno i zrumienioną wcześniej cebulkę. Solimy, pieprzymy. Na koniec dodajemy śmietanę i posiekany drobno koper. Całość mieszamy i chwilę trzymamy jeszcze pod przykryciem, by smaki nam się połączyły.

file1285430357



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.