Aligot – puree ziemniaczane

15 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1,25 kg ziemniaków
– 1/2 główki czosnku
– 0,5 kg startego żółtego sera
– 10 dag masła
– 4 łyżki creme fraiche (śmietany)
– sól, pieprz

Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wozie do miękkości i odcedzić. Ubić z masłem, posiekanym czosnkiem i startym żółtym serem do otrzymania gładkiej kremowej masy. Dodać creme fraiche, pieprz i dokładnie wymieszać. Podawać gorące na podgrzanym półmisku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...