Z okazji obchodzonego 12 kwietnia Dnia Czekolady przedstawiamy przepisy na 2 zdrowe koktajle proteinowe z czekoladą z wykorzystaniem białek marki BeOrganic.
Czekoladowy płaski brzuch
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki kakao
2 suszone daktyle
2 łyżeczki Białka słonecznika bio BeOrganic
szklanka mleka roślinnegoPrzygotowanie:
1. Kaszę ugotuj i przestudź.
2. Wszystkie składniki zmiksuj.
Ciekawostki:
Kasza jaglana dostarcza organizmowi dużą dawkę energii i zapobiega tworzeniu się w żyłach blaszek miażdżycowych. Pobudza też regenerację mięśni i jest pomocna w budowaniu mięśni.
Białko z nasion słonecznika smakuje niemal dokładnie tak samo jak surowe nasiona. Nie ma sztucznego posmaku, dodane do owsianki będzie smakiem przypominać wsypane i rozdrobnione, surowe nasiona.
To super opcja dla tych, którzy lubią dodawać do swoich potraw orzechy i ziarna.
Czekoladowa modelka
4 łyżki płatków owsianych
4 suszone śliwki
2 świeże śliwki
2 łyżki kakao
szczypta cynamonu
2 łyżeczki Białka dyni bio BeOrganic
3 szklanka mleka roślinngoPrzygotowanie:
1. Świeże śliwki dokładnie umyj i pozbądź się pestek.
2. Wszystkie składniki zmiksuj.
Ciekawostki:
Pestki dyni są naturalnym źródłem dobrze przyswajalnego białka – w produkcie BeOrganic stanowi ono aż 60%. Ponadto znajdziemy tu naturalne witaminy i minerały oraz cenny błonnik.
Suszone śliwki hamują wchłanianie cholesterolu i cukrów prostych.
Dzięki dużej zawartości błonnika szybko zapewnią uczucie sytości.