Steki z indyka z soczewicą

3 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 kotlety z piersi indyka
– 200 gram czerwonej soczewicy
– 50 gram mąki
– cebula
– czosnek
– 2 jaja
– olej
– kolendra lub natka
– papryczka chili lub zwykła
– sól, pieprz, papryka

Cebule obrać i posiekać, czosnek zmiażdżyć. Soczewicę ugotować, dodać zeszkloną na maśle lub oleju cebulkę i czosnek oraz papryczkę, doprawić. Piersi z indyka lekko rozbić, doprawić, usmażyć na oleju lub na grillu, kłaść na gorącą soczewicę, na wierz położyć łyżkę usmażonej papryki z cebulką, posypać natką. Pycha!



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...