Sos mięsno-warzywny

23 sierpnia 2010,
dodał: justyska8806
Artykuł zewnętrzny

składniki:
25dag mielonego mięsa
5dag tłuszczu
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
pół pora
kawałek selera
łyzka koncentratu pomidorowego
dowolne przyprawy

Mielone mięso włożyć na rozgrzany tłuszcz, podsmażyć mieszając, aby mięso równo się obrumieniło. Dodać drobno pokrojoną cebulę i obrane starte na tartce z dużymi otworami warzywa, chwilę podsmażyć, a następnie podlać niewielką ilością wody (ok. szklanki) i dusić, aż mięso i warzywa zmiękną. Dodać koncentrat pomidory i przyprawy. Podawać do makaronu, ryżu lub kaszy z dowolną surówką.

SMACZNEGO :)



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...