Dip na ostro

17 sierpnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 palone czerwone papryki, osuszone i posiekane
1 łyżeczka mielonego czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 łyżka drobno posiekanej świeżej bazylii
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Na patelni, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać czosnek, mieszając przez około 30 sekund. Dodać pokrojone papryki i smażyć przez około 1 min., następnie dodać ocet balsamiczny i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do wysuszenia, około 12 min. Przełożyć do miski do ostygnięcia. Wymieszać z kwaśną śmietaną i bazylią, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia. Idealny do drobiu i karkówki.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...