A może z parówką?

3 sierpnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 1 godzina

Składniki :

  • 4 ziemniaki
  • 2 jajka
  • 2 grube drobiowe serdelki ( lub twarde – nie maziowate parówki )
  • 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki groszku konserwowego ( 1 malutka puszka Bondouella = 200 g )
  • 1/4 szklanki kukurydzy konserwowej ( 1/2 małej puszki Bondouella=100 g )
  • majonezu  czosnkowego ( Kielecki )
  • 2 łyżki oleju ( z pestek winogron )
  • pieprz mielony
  • 4 łyżki pokrojonego szczypiorku

Ugotować na twardo jajka i ziemniaki w mundurkach. Obrać jedno i drugie. Ostudzić .Groszek i kukurydzę odsączyć .Ziemniaki i serdelki obrać ze skórki i pokroić w plasterki , a obrane ze skorupek jajka w kostkę . Wymieszać delikatnie wszystkie składniki ze sobą i z olejem. Dodać majonez .Zamieszać -doprawić do smaku- posypać natką i szczypiorkiem – udekorować. Zostawić w lodówce ok 30 minut.

file1280817478