Ptysie bezglutenowe

27 lipca 2010, dodał: Wasz Sklep
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

100 g wody
30 g masła
80 g mąki bezglutenowej mieszanej ( 3 łyżki mielonego siemienia lnianego, 2 łyżki mąki ryżowej,  2 łyżki mąki gryczanej)
szczypta soli
2 jajka cale

Sposób przygotowania:

Wodę zagotować z masłem, do tego wsypać mieszankę mączną z sola. Mieszać łyżką aż sie scali, odstawić do ostygnięcia.
Gdy przestygnie, połączyć z jajkami.
Wyłożyć porcje ciasta na blachę wysmarowaną wcześniej olejem z pestek winogron – wychodzi około 8 sztuk.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury temp 250oC na 30 min.

Smacznego!

Produkty bezglutenowe dostepne są w
Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność Warszawa
http://waszsklep.com.pl/produkty-bezglutenowe-c-102.html



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...