Przepis na kus kus z warzywami

21 lipca 2010, dodał: Wasz Sklep
Artykuł zewnętrzny

file1279743671

Składniki:

szklanka kus kus, 2 cukinie, 1 bakłażan, czerwona cebula, pieczarki, kukurydza w zalewie, świeża kolendra, 2 ząbki czosnku, 500 ml sosu pomidorowego, pieprz, sól morska, oliwa z oliwek extra virgin.

Sposób przygotowania:

Warzywa kroimy w kostkę, solimy i dodajemy oliwę z oliwek. Następnie dusimy je, aż do uzyskania miękkości. Wówczas dodajemy sos pomidorowy, posiekane ząbki czosnku oraz pieprz. Kus kus gotujemy w proporcji 1:1 ok. 5-7 minut. Podajemy kus kus razem z sosem warzywnym oraz posiekaną kolendrą.

Kasza Kus Kus Razowa Bio Planet 400g

Ekologiczny kus kus z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Kus kus Bio Planet należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min, w osolonej wodzie. Kus kus można również przygotować metodą „namaczania” na zimno. Kus kus zalewamy przegotowaną wodą i pozostawiamy na ok. 35 min, aż do pełnego nasiąknięcia. Doskonały do sałatek, zapiekanek, dodatek do dań głównych.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna – 342 kcal (1450 kJ)
Białko- 13,8 g
Węglowodany- 65,7g
Tłuszcz- 2,7 g



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...