Przepis na kus kus z warzywami

21 lipca 2010, dodał: Wasz Sklep
Artykuł zewnętrzny

file1279743671

Składniki:

szklanka kus kus, 2 cukinie, 1 bakłażan, czerwona cebula, pieczarki, kukurydza w zalewie, świeża kolendra, 2 ząbki czosnku, 500 ml sosu pomidorowego, pieprz, sól morska, oliwa z oliwek extra virgin.

Sposób przygotowania:

Warzywa kroimy w kostkę, solimy i dodajemy oliwę z oliwek. Następnie dusimy je, aż do uzyskania miękkości. Wówczas dodajemy sos pomidorowy, posiekane ząbki czosnku oraz pieprz. Kus kus gotujemy w proporcji 1:1 ok. 5-7 minut. Podajemy kus kus razem z sosem warzywnym oraz posiekaną kolendrą.

Kasza Kus Kus Razowa Bio Planet 400g

Ekologiczny kus kus z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Kus kus Bio Planet należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min, w osolonej wodzie. Kus kus można również przygotować metodą „namaczania” na zimno. Kus kus zalewamy przegotowaną wodą i pozostawiamy na ok. 35 min, aż do pełnego nasiąknięcia. Doskonały do sałatek, zapiekanek, dodatek do dań głównych.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna – 342 kcal (1450 kJ)
Białko- 13,8 g
Węglowodany- 65,7g
Tłuszcz- 2,7 g



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...