Sałatka z pieczonych warzyw

21 lipca 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Warzywa pieczone to szybki sposób na smaczną kolację, można z nich wykonać genialną sałatkę, wystarczy dodać oliwę z oliwek lub grillowaną tortille, chleb razowy czy dip. Serwujemy ją z ulubionymi ziołami i przyprawami. Piec można warzywa białe, czerwone zielone, praktycznie wszystkie korzenne warzywa, ale też pomidory czy paprykę.

warzywa pieczone

ulubione warzywa korzenne: bataty, ziemniaki, marchew, pietruszka, brukselka, kapusta włoska, cebula dymka, buraki, papryka, kalarepa, pomidory koktajlowe

oliwa z oliwek

kilka łyżeczek miodu

przyprawy: sól morska, pieprz, kumin, kurkuma, papryka ostra, chili, zioła prowansalskie

Warzywa korzenne obieramy ze skóry, robimy marynatę z oliwy i miodu, przyprawiamy i skrapiamy warzywa, pieczemy w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu możemy je serwować z grzankami, dipem i ziołami.

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...