Lekka sałatka z szynką i selerem konserwowym

10 września 2010, dodał: PaniMISIOWA
Artykuł zewnętrzny
  • 1 puszka ananasa w plasterkach
  • 1 puszka kukurydzy
  • 200g sera żółtego w plasterkach
  • 200g szynki konserwowej w plasterkach
  • 1 mały słoiczek selera konserwowego
  • 2 jajka na twardo
  • Majonez (najlepiej omega3) – nie więcej jak 3 łyżki
  • Sól, pieprz
  • Ew. rukola do dekoracji

Ananasa kroimy kawałki. Ser żółty i szynkę kroimy w niewielkie prostokąciki („słupki”). Jajka obieramy i siekamy na kawałeczki. Wszystkie składniki sałatki mieszamy w dużej misce, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie łączymy z majonezem. Każdą porcję zdobimy kilkoma liśćmi rukoli, która doda sałatce orzechowego posmaku