Gęś faszerowana kukurydzą

5 lipca 2010, dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 gęś
  • 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • 1 papryka
  • 1 jajko
  • Pieprz
  • 1 puszka osaczonej kukurydzy
  • 1 wątróbka i serce z gesi
  • pół małej główki sałaty zielonej
  • 5 dag chudej cielęciny mielonej

Sposób wykonania:
Z papryki usunąć nasiona, drobno pokrajać. Sałatę posiekać, wątróbkę i serce posiekać. Wszystkie składniki nadzienia połączyć, doprawić do smaku, dokładnie wy­mieszać. Przygotowaną gęś natrzeć czosnkiem, oprószyć pieprzem, włożyć nadzienie, zaszyć lub spiąć, włożyć do woreczka żaroodpornego, upiec. Podzielić na porcje. Ułożyć na półmisku. Podawać z warzywami z wody, surówkami, ziemniakami, ryżem.
Uwaga: Gęś można upiec w alufolii lub w przy­krytym naczyniu żaroodpornym.

l porcja zawiera: 111 mg sodu, 1103 kJ (263 kcal).

Sklep ekologiczny
www.znatury.pl

file1278321293



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺