Nadchodzi magiczny, wyjątkowy okres w roku – czas spotkań w rodzinnym gronie przy wspólnym stole i delektowanie się świątecznymi przysmakami… Pyszna strucla, pachnąca kutia, jedyne w swoim rodzaju pierogi z makiem czy tradycyjny kompot z suszonych owoców to bożonarodzeniowe potrawy, które najlepiej smakują, gdy przyrządzimy je samodzielnie! By jednak nie tracić czasu na wielogodzinne gotowanie, tylko cieszyć się z bliskimi magiczną atmosferą świąt, zapraszamy Was na nasz kanał HELIO – bakaliowe klimaty! Specjalnie dla Was przygotowaliśmy szybkie i proste przepisy z naszą gotową, bezglutenową masą makową do ciast i pysznymi bakaliami HELIO, dzięki którym w zaledwie kilka minut wyczarujecie wspaniałe świąteczne przysmaki!
Szybki przepis na trufle z masy makowej HELIO
Składniki:
masa makowa z bakaliami HELIO, 240 g serka mascarpone, 280 g zmielonych biszkoptów, płatki migdałowe HELIO, 3 – 4 opakowania polewy i dekoracji białej HELIO, dodatkowo wg uznania skórki pomarańczowe HELIO
Sposób przygotowania:
Szybki przepis na świderki z masą makową HELIO
Składniki:
ciasto francuskie, 1 jajko, masa makowa z bakaliami HELIO, polewa i dekoracja HELIO
Sposób przygotowania:
Szybki przepis na wigilijny kompot z suszu i struclę z masą makową
Składniki na susz: Owoce suszone HELIO, wrzątek, dodatki – miód, cynamon, goździki
Składniki na struclę: gotowe ciasto francuskie, masa makowa z bakaliami HELIO, polewa i dekoracja HELIO, skórki pomarańczowe HELIO, jajko
Sposób przygotowania:
Po więcej inspiracji na szybkie i efektowne – świąteczne potrawy zapraszamy na kanał You Tube HELIO – Bakaliowe Klimaty :-)