„Uszkodzenia autoimmunologiczne – ukryta przyczyna chorób” – nowość

12 marca 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Przewiduje się, że do roku 2030 różne formy przewlekłych chorób wystąpią u niemal połowy całej populacji społeczeństw wysokorozwiniętych. Zdrowie będą tracić coraz młodszego osoby, koszty ich leczenia przekroczą wpływy z podatków. Sprawdź, jak ochronić swoją rodzinę przed tą epidemią i uczyń z jedzenia najlepsze lekarstwo. Zdrowie podane na talerzu!

Nadchodzi epidemia, jakiej świat nie widział
Przewiduje się, że do roku 2030 różne formy przewlekłych chorób wystąpią u niemal połowy całej populacji społeczeństw wysokorozwiniętych. Zdrowie będą tracić coraz młodszego osoby, koszty ich leczenia przekroczą wpływy z podatków. Największą grupą przewlekłych dolegliwości są choroby autoimmunologiczne, w których organizm próbując się bronić sam siebie atakuje.

Możesz nie wiedzieć, że jesteś chory
Miliony ludzi już obecnie cierpią wskutek schorzeń autoimmunologicznych, a większość z nich nawet o tym nie wie. Główną przyczyną większości przypadków tycia, problemów związanych z mózgiem i nastrojem oraz chronicznego zmęczenia są właśnie te dolegliwości. Brak dla nich właściwych narzędzi diagnostycznych, a objawy mogą trwać kilka lub nawet kilkadziesiąt lat. Do chorób tego typu zaliczamy chorobę Alzheimera, stwardnienie rozsiane, osteoporozę, cukrzycę i toczeń. To choroby autoagresywne stoją również za pojawianiem się chorób serca i nowotworów, a więc przyczyniają się do znaczącego odsetka przedwczesnych zgonów. Możemy jednak sobie poradzić z tym zagrożeniem.

Wszystkiemu winna dieta
Wiele schorzeń autoimmunologicznych można odwrócić poprzez stopniowe naprawianie funkcjonowania układu odpornościowego, w tym elementów powiązanych z funkcjonowaniem jelit. W niniejszej książce znajdziesz dwa trzytygodniowe plany. Przez pierwsze 21 dni będziesz korzystać z jadłospisu inspirowanego dietą paleo, wolnego od nabiału, glutenu i słodyczy. To one są bowiem odpowiedzialne za większość zmian autoimmunologicznych. Po uwzględnieniu zmian w diecie, drugi program skupia się na innych przyczynach tych dolegliwości, takich jak genetyka, inne problemy dietetyczne i mikrobiom.
Przed Tobą praktyczny i bardzo potrzebny w dzisiejszym świecie przewodnik pozwalający na samodzielne zdiagnozowanie coraz bardziej powszechnych objawów, odczucie ulgi i opracowanie zindywidualizowanego planu.

Co o tej książce powiedział autor bestsellerów i dyrektor Immunosciences Lab, Inc.:
Bohater, którego praca wniosła tak wiele do dziedziny nadwrażliwości na gluten niezwiązanej z celiakią, jak i samej celiakii rzuca światło na tajemniczą, kryjącą się w mroku epidemię chorób autoimmunologicznych. Dr O’Bryan w elegancki sposób łączy bodźce środowiskowe, takie jak pożywienie i sposób, w jaki wpływają na układ odpornościowy, właśnie ten, którego zadaniem jest ochrona naszych organizmów. Bez wahania wskazuje produkty spożywcze, które mogą zwiększyć ryzyko choroby autoimmunologicznej w przyszłości, te produkty, które uwielbiasz i spożywasz codziennie bez zastanowienia, ale także podaje szczegółowe przepisy i protokoły, które pomogą Ci odżywiać się na drodze ku zdrowiu. Dr O’Bryan opowiada o prognozowaniu autoimmunologicznym. W przypadku chorób autoimmunologicznych mamy dwa wyjścia: czekać na to aż miliony osób zapadną na pełnoobjawowe choroby autoimmunologiczne i będą zażywać supresanty i biofarmaceutyki cierpiąc przez resztę życia, albo wykryć chorobę we wczesnym stadium badając poziom przeciwciał i podjąć kroki, aby zatrzymać lub cofnąć jej rozwój. Ta książka w mądry sposób opisuje nam to drugie podejście, bardziej proaktywne.

Zdrowie podane na talerzu!

Polecamy jako patron medialny  – książka jest dostępna TUTAJ