Biszkopt z truskawkami

12 czerwca 2010,
dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

20 dag masła

16 dag cukru

1 torebka cukru waniliowego

szczypta soli

4 jajka

20 dag mąki pszennej

4 dag mąki ziemniaczanej

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

50 dag truskawek

Ucieramy masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania kolejno wbijamy jajka. Do gładkiej masy przesiewamy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Gdy składniki się połączą, przekładamy ciastodo natłuszczonej kwadratowej formyo boku 20 cm, posypujemy oczyszczonymi truskawkami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni. Ciepłe ciasto możemy posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

file1276337374



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.