Panna cotta w towarzystwie truskawek

8 czerwca 2010, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 600 ml słodkiej śmietanki 30%

– 2 szklanki mleka

– 2 laski wanilii

– 100 g drobnego cukru

– 3 łyżeczki żelatyny

– 600 g truskawek

przygotowanie:

Wymieszaj śmietanę, mleko, laski waniliowe, cukier, żelatynę. Podgrzewaj na małym ogniu aż mikstura stanie się gorąca. Odstaw do wystudzenia. Przecedź mieszankę do dzbanka przez sitko, wyrzuć laski wanilii. Wlej do prostokątnej, najlepiej silikonowej keksówki. Przykryj folią i włóż do lodówki na 6 godzi. lub na noc. Obierz truskawki, pokrój na ćwiartki. Odwróć panna cotta spodem do góry. Podawaj z pokrojonymi truskawkami.

file1276008145



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...