Sorbet cytrynowy

19 września 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

sorbet cytr

składniki:

– 10 cytryn

– 200 gram cukru

– 2 białka

– 300 ml wody

– 100 ml likieru cytrynowego limoncello

– mięta do dekoracji – listki

przygotowanie:

Cytryny nalezy sparzyć, z ośmiu odciąć czubki i wdrążyć łyżeczką, usunąć pestki, a sok i miąższ rozdrobnic blenderem. Z pozostałych cytryn zetrzeć skórkę i wycisnąć  sok  z miąższem. Wystudzić a następnie połączyć z likierem i ubitą pianą z białek. Przelać do plastikowego naczynia i wstawić do zamrażalnika. Zamrożony sorbet skruszyć i rozdrobnić blenderem. Deser najlepiej serwować w wydrążonych cytrynach udekorowanych miętą.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...