Dieta na jesienną chandrę

22 listopada 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kiedy za oknem robi się szaro, często dopada nas zmęczenie i zły humor. Niedobór słońca i coraz krótsze dni sprawiają, że odczuwamy brak energii i chęci do działania. Niektórzy pierwsze symptomy odczuwają już we wrześniu, inni dopiero w listopadzie. Jednak każdy może się przed nimi bronić uzupełniając swoją dietę o wartościowe produkty.

 veneo_helio_jesienna-chandra

Wie o tym firma HELIO, producent bakalii, które są naturalnym źródłem wielu witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jesienią istotny będzie przede wszystkim magnez oraz witamina B6, które przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Znajdziemy je m.in. w suszonych śliwkach, słoneczniku łuskanym, czy różnego rodzaju orzechach.

Jeśli chcemy zachować dobry stan zdrowia, w naszej diecie powinniśmy uwzględnić również pestki dyni i suszone morele. Znajdująca się w nich ryboflawina i witamina C, przyczyniają się do utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych, a żelazo i witamina A pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Bakalie HELIO są również źródłem miedzi, potasu, fosforu, witaminy E oraz tiaminy i niacyny. Niemniej ważne w okresie jesienno-zimowym są zawarte w bakaliach wartościowe węglowodany (znajdziemy je np. pestkach dyni i łuskanym słoneczniku), które pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania mózgu. Dzięki bogactwu składników, suszone owoce, pestki czy orzechy HELIO pomogą nam zachować dobry nastrój i zdrowie przez cały rok.

***

O firmie HELIO

HELIO S.A. jest potentatem rynku bakalii i mas do ciast w Polsce. W ofercie firmy znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy makowe, orzechowe oraz krówkowe, polewy do ciast oraz popcorn do mikrofalówki. Produkty sprzedawane są pod parasolową marką HELIO, a także pod wieloma markami własnymi dostępnymi w największych marketach w Polsce.

 

Nadrzędną wartością firmy jest jakość na najwyższym poziomie. Dlatego zakład HELIO certyfikowany jest według międzynarodowego standardu jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności BRC – Global Standard for Food Safety, który uważany jest za wzorzec dla najlepszych praktyk w przemyśle spożywczym.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...