Grillowane przegrzebki

18 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane przegrzebki z ogórkiem i ananasem
Składniki:
1 szklanka obranych i pokrojonych w kostkę ogórków
1 szklanka ananasów z puszki, odsączone
3 łyżki świeżo posiekanej kolendry
1 łyżka drobno posiekanej czerwonej cebuli
1 limonka
2 i 1/2 łyżeczki drobno startej skórki z limonki
1 łyżeczka drobno posiekanego pieprzu jalapeno
1/4 łyżeczki soli koszernej
1/4 łyżeczki Tabasco
1 kg przegrzebków
świeżo zmielony czarny pieprz
2 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
W misce, wymieszać ogórki, ananasy, kolendrę, czerwoną cebulę, sok i skórkę z limonki, jalapeno, sól i tabasco. Przepłukać przegrzebki i wytrzeć je do sucha. Posypać solą i pieprzem do smaku. Przegrzebki ułożyć na tacce na ruszcie i piec do uzyskania złotego koloru, około 2 do 3 min. z każdej strony. Podawać z przygotowaną sałatką.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...