Ziemniaki z grilla

12 maja 2010, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże, długie ziemniaki
2 łyżki roztopionego masła
ulubione zioła
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki mielonego pieprzu
1 szklanka grubo utartego sera
5 dkg pokrojonego w paseczki boczku
zielona cebulka lub szczypiorek
gęsta, dobra śmietana

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem, gotować około 10 minut, schłodzić. Tak przygotowane ziemniaki przekroić wzdłuż na ćwiartki, przyprawić solą i pieprzem, posmarować roztopionym masłem wymieszanym z ziołami. Piec przez około 2 minuty na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie je obracając, przełożyć na aluminiową tackę, posypać serem, piec przykryte drugą tacką aż ser się rozpuści, posypać pozostałymi składnikami i dopiec pod przykryciem. Podawać z dodatkiem gęstej śmietany.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...