Ziemniaki z grilla

12 maja 2010, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże, długie ziemniaki
2 łyżki roztopionego masła
ulubione zioła
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki mielonego pieprzu
1 szklanka grubo utartego sera
5 dkg pokrojonego w paseczki boczku
zielona cebulka lub szczypiorek
gęsta, dobra śmietana

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem, gotować około 10 minut, schłodzić. Tak przygotowane ziemniaki przekroić wzdłuż na ćwiartki, przyprawić solą i pieprzem, posmarować roztopionym masłem wymieszanym z ziołami. Piec przez około 2 minuty na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie je obracając, przełożyć na aluminiową tackę, posypać serem, piec przykryte drugą tacką aż ser się rozpuści, posypać pozostałymi składnikami i dopiec pod przykryciem. Podawać z dodatkiem gęstej śmietany.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...