Kawa miodowo-waniliowa

9 maja 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Dla smakoszy małej czarnej .Kawa o lekko miodowo- waniliowym smaku ;

Czas :10 minut

Składniki :

  • 3 łyżeczki świeżo zmielonej kawy
  • 1 łyżeczka miodu
  • kawałek laski wanilii ( tak ok 1 cm )
  • 1 filiżanka wody

Kawę wsypać do filiżanki i wstawić ją do wygrzanego piekarnika na 3 minuty ( zgaszonego ) , aby nabrała aromatu . Zagotować wodę z miodem i wybranym po rozcięciu laski wanilii jej środkiem . Zalać wrzątkiem kawę . Filiżankę przykryć . Zostawić na 3 minuty by się dobrze zaparzyła .

Można podawać z mlekiem lub śmietanką- ja wolę bez ale za to w towarzystwie nalewki miodowej .

file1273398222