Aromatyczna karkówka na grilla

2 maja 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Karkówka 1 kg
4 ząbki czosnku
marynata staropolska pikantna z torebki
4 łyżki oleju
½ łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka przyprawy gyros
1 łyżeczka przyprawy kebab

Utarty czosnek i wszystkie przyprawy wymieszać  z olejem i natrzeć taką marynatą karkówkę. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej do lodówki na noc. Wtedy karkówka dobrze przejdzie przyprawami. Przed pieczeniem pokroić w plastry i posmarować pozostałą marynatą, która została po wyjęciu karkówki. Grillować z na wolnym ogniu około ½ godziny.

file1272827529



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...