Balsamowane steki
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/2 szklanki octu balsamicznego
6 łyżek oliwy z oliwek
1/3 filiżanki posiekanej cebuli
1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
1 1/2 łyżeczki soli morskiej
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
4 steki
1/2 szklanki octu balsamicznego
6 łyżek oliwy z oliwek
1/3 filiżanki posiekanej cebuli
1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
1 1/2 łyżeczki soli morskiej
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
4 steki
Przygotowanie:
Wymieszać ocet i oliwę z oliwek. Dodać cebulę, tymianek, sól i pieprz. Włożyć mięso i marynować w lodówce przez 1 godzinę, obracając od czasu do czasu. Na rozgrzany grill położyć kawałki cebuli i steki. Piec około 5-10 min. (lub dłużej w razie potrzeby). Podawać steki pokrojone w cienkie plasterki, z ulubionymi dodatkami.