Balsamowane steki

28 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane steki z cebulą
Składniki:
1/2 szklanki octu balsamicznego
6 łyżek oliwy z oliwek
1/3 filiżanki posiekanej cebuli
1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
1 1/2 łyżeczki soli morskiej
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
4 steki
Przygotowanie:
Wymieszać ocet i oliwę z oliwek. Dodać cebulę, tymianek, sól i pieprz. Włożyć mięso i marynować w lodówce przez 1 godzinę, obracając od czasu do czasu. Na rozgrzany grill położyć kawałki cebuli i steki. Piec około 5-10 min. (lub dłużej w razie potrzeby). Podawać steki pokrojone w cienkie plasterki, z ulubionymi dodatkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.