Balsamowane steki

28 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane steki z cebulą
Składniki:
1/2 szklanki octu balsamicznego
6 łyżek oliwy z oliwek
1/3 filiżanki posiekanej cebuli
1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
1 1/2 łyżeczki soli morskiej
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
4 steki
Przygotowanie:
Wymieszać ocet i oliwę z oliwek. Dodać cebulę, tymianek, sól i pieprz. Włożyć mięso i marynować w lodówce przez 1 godzinę, obracając od czasu do czasu. Na rozgrzany grill położyć kawałki cebuli i steki. Piec około 5-10 min. (lub dłużej w razie potrzeby). Podawać steki pokrojone w cienkie plasterki, z ulubionymi dodatkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...