Kapusta po węgiersku

20 kwietnia 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

główka białej kapusty
2 jaja
tarta bułka
sól, tłuszcz

Kapustę po usunięciu zewnętrznych liści należy umyć i w całości ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu osączyć i pokroić w grube plastry. Przygotowane plastry zanurzyć w roztrzepanych jajach, następnie obtoczyć kawałki kapusty w tartej bułce, usmażyć na gorącym tłuszczu, podawać z ziemniakami.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....