Najlepsza szarlotka z bezą

3 listopada 2015, dodał: moje IDEALIA
Artykuł zewnętrzny

Szarlotka uważana jest za tradycyjne ciasto polskie, choć tak naprawdę to wyrób cukierniczy pochodzący z Francji. Deser ten składa się z ciasta kruchego lub półkruchego oraz owoców. W Polsce nie wyobrażamy sobie szarlotki upieczonej inaczej jak z jabłkami, jednak jako nadzienia możemy użyć także gruszek, moreli czy brzoskwiń.

Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast, którym nigdy nie pogardzę :) Robię ją dość często i to w przeróżnych wersjach. Dziś podzielę się przepisem na szarlotkę z bezą, która ostatnimi czasy zasmakowała mi najbardziej. Deser jest łatwy i tani w wykonaniu, więc zachęcam do wypróbowania przepisu.

więcej na: www.moje-idealia.pl

file1446556668



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz