Stek po włosku z sałatką chlebową

17 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Stek z grilla po włosku z sałatką chlebową

Składniki:
½ kg polędwicy wołowej (stek)
chleb francuski
olej czosnkowy
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
2 dojrzałe pomidory
mieszanka sałatkowa: szpinak, rukol i marchew lub 2 opakowania szpinaku,
1/2 szklanki plasterków cebuli
1/2 szklanki rozdrobnionego sera pleśniowego
1/2 szklanki oliwy z oliwek i octu

Przygotowanie:
Pokropić stek i chleb olejem czosnkowym, posypać solą i pieprzem. Stek grillować przez ok. 6 min. Położyć na desce do krojenia, przykryć luźno folią i pozwolić ostygnąć. Chleb grillować ok. 2 min., do otrzymania lekko chrupiących tostów. Chleb pokroić w grubą kostkę, a mięso w cienkie plasterki.  Połączyć w misce z pozostałymi składnikami, delikatnie wymieszać.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...