Kurczak z grzybami i figami

5 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowany kurczak z grzybami i figami

Składniki:

1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanego świeżego oregano
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
2 piersi z kurczaka
2 szklanki grzybów (mieszane)
4 świeże figi
4 plasterki boczku

Przygotowanie:

Wymieszać sok z cytryny, olej, oregano, czosnek, sól, pieprz i dodać kurczaka, pieczarki, figi. Marynować ok. 20 min. Grillować kurczaka przez ok. 5 min. z każdej strony. Zdjąć kurczaka z grilla i pokroić na kawałki. Grillować grzyby, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieją i zmiękną (ok. 6 min.). Figi grillować przez 1 min. z każdej strony, a boczek ok. 30 sekund. Wymieszać składniki i podawać ciepłe.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...