Surówka z kapusty czerwonej
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1 mała główka kapusty czerwonej
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, myjemy i szatkujemy najdrobniej jak się da
2. Sok z cytryny, ksylitol, musztardę, miód, sól i pieprz łączymy
3. Tak przygotowanym sosem polewamy po kapuście, mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy do lodówki – im dłużej się „przegryza” tym lepiej smakuje (minimum 30 minut)
Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”