Biszkopt bez jajek

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki gryczanej
  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 1/2 szklanki mąki z amarantusa
  • 3/4 szklanki ksylitolu
  • 1 czubata łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/2 białej części z mleka kokosowego + cała „woda” z mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka ksylitolu waniliowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski razem
  2. Miksujemy na jednolitą masę

Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, w temperaturze 180 stopni C przez 10 minut, a przez  pozostałe 10 minut tylko z podpiekaniem dolnym

file1425803830

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”