Brokuł zapiekany

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

·         1 brokuł

·         3 łyżki oliwy z oliwek

·         1 łyżka soku z cytryny

·         1 łyżka bazylii

1. Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki

2. Oliwę łączymy z cytryną i bazylią

3. Polewamy nią brokuł i mieszamy wszystko, a następnie zapiekamy w naczyniu żaroodpornym. Czas zależy od tego, jak twardego lub miękkiego brokuła lubimy

file1425761982

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz