Gulasz a la karkówka z pieca

24 marca 2013,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Taki obiadek z ,, pomocą „ .Po prostu wykorzystuję to co mam

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

  • 30 dag mięsa wieprzowego ( ja użyłam kawałków skrojonych z boków schabu
  • w całości jak go formowałam do pieczenia na Święta
  • ale może być każde gulaszowe )
  • 3 duże cebule
  • 30 dag pieczarek
  • 1 opakowanie ,,Soczystej karkówki z pieca „ Knorra
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki wody

Mięso pokroić w kostkę , cebule w piórka i wymieszać .Zasypać w miseczce przyprawą do karkówki i dobrze wymieszać .Zostawić na 15 minut. W garnku z grubym dnem rozgrzać 2 łyżki oleju i łyżkę masła i obsmażać mięso z cebulą przez 5 minut mieszając .Wlać wodę i dusić na średnim gazie . Pieczarki oczyścić , przekroić na połówki lub ćwiartki ( zależnie od wielkości ) i obsmażyć na rumiano na łyżce masła z łyżka oleju. Włożyć pieczarki do gulaszu .Dusić minimum 1 godzinę aż cebula się rozgotuje , mięso będzie miękkie a sos zredukuje o połowę .

Podałam z makaronem ryżowym wstążki zalanym wrzątkiem z kurkumą ( to jest makaron bez gotowania ) – ładnie kontrastuje taki żółty makaron z gulaszem .

file1270018448



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...