Makaron Chifferi Rigati w sosie Salmone Affumicato

12 lutego 2015,
dodał: Damian Dragański
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 200 g makaronu Malma Chifferi Rigati
  • 100 g wędzonego łososia
  • Pół cebuli szalotki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka białego wina
  • 2 łyżeczki kaparów
  • Pół szklanki śmietany
  • Natka pietruszki
  • Kilka listków czerwonej cykorii
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Cebulę kroimy w cienkie plastry i smażymy na maśle, następnie dodajemy łososia i smażymy około minutę, aż stanie się lekko biały. Polewamy łyżeczką białego wina, mieszamy i czekamy, aż odparuje. Następnie dodajemy śmietanę, kapary i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron.

Na koniec posypujemy natką pietruszki, listkami czerwonej cykorii i podajemy.

file1423754135



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.