przekąska wielkanocna

28 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1/2 szklanki śmietany ekologicznej

1/2 pęczka koperku

1 garść kaparów

4 małe ogórki korniszony

9 jajeczek przepiórczych

7 plastrów ekologicznej  szynki staropolskiej

4 liście sałaty karbowanej

sok z cytryny, sól, pieprz, kurkuma

  • kapary i koperek siekamy,
  • ogórki kroimy w drobną kostkę
  • pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem, aż powstanie sos tatarski,
  • jajeczka gotujemy 7 min, czekamy aż ostygną, obtłukujemy skorupki na jajkach uważając by nie odpadły,
  • gotujemy jajeczka kolejne 7  min w wodzie z dodatkiem kurkumy,
  • na talerzu rozkładamy sałatę,
  • każdy plaster szynki smarujemy sosem tatarskim, zwijamy w rulony, układamy na sałacie,
  • jajeczka obieramy, układamy na sałacie, między szynką,
  • resztę sosu tatarskiego wylewamy na sałatę.

file1269764003