Tapas z wątróbki

21 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 mała cebula
½ czerwonej papryki w plasterkach
1 małe zielone chilli
3 ząbki czosnku, drobno posiekaneweb-chicken-liver1
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 łyżeczka włoskiej pietruszki, drobno posiekanej
350 g wątróbek z kurczaka, oczyszczonych i posiekanych
2 łyżki oliwy z oliwek
1 szklanka pomidorków cherry
1 szklanka Sherry
sól i pieprz do smaku
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać cebulę i tymianek i smażyć przez kilka minut. Dodać paprykę, chili i czosnek i gotować do miękkości. Dodać wątróbki z kurczaka i gotować przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać pomidory koktajlowe pokrojone na połówki i sherry i gotować na wolnym ogniu przez około 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...