sałatka z pieczonej dyni

18 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

200 g dyni obranej i bez pestek

1 sałata karbowana

100 g czarnych oliwek

100 g sera pleśniowego blue

100 g szynki gotowanej w plastrach

szczypiorek

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

sól, pieprz, gałka muszkatołowa

  • dynię pokroić w większą kostkę,
  • polać oliwą, przyprawić, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 min,
  • sałatę umyć, osuszyć, porwać, ułożyć na talerzach,
  • dodać dynię, pokrojoną w paseczki szynkę, oliwki,
  • na całość pokruszyć ser, posypać posiekanym szczypiorkiem,
  • polać oliwą, octem, posypać solą i pieprzem

file1268903204



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz