Zupa ze śliwek

30 lipca 2014, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 

– 700 g śliwek węgierek

– 250 g makaronu świderki

– cukier

– szczypta cynamonu

– śmietana

 

Przygotowanie:

 

Śliwki myjemy, kroimy na pół i wyjmujemy pestki.  Zalewamy 2 litrami wody, słodzimy do smaku i gotujemy około 30 minut, doprawiamy cynamonem. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowaną zupę miksujemy. Podajemy z makaronem, zabieloną śmietaną, można też jeść bez śmietany. Na upały najlepsza jest na zimno, ale równie pyszna jest na gorąco. 

 

file1406739448



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.