Pałki z kurczaka na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 4 pałki z kurczaka Nasz kurczak
Glazura cytrusowa:
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1łyżka brązowego cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 1 pomarańcza
- 1/2 szk oleju rzepakowego
- 2ząbki czosnku
Grzanki:
- 4 kromki chleba
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz Kamis do smaku
Dip paprykowy:
- 1 papryka czerwona
- olej rzepakowy/ oliwa z oliwek.
- 1 ząbek czosnku
- sól,pieprz Kamis do smaku Wykonanie: Pałki z kurczaka układamy na tacce do grillowania, stawiamy na ruszcie grilla i pieczemy około 30 minut. Pałki z kurczaka kilkakrotnie smarujemy glazurą cytrusową i obracamy, żeby równomiernie się upiekły. Grzanki czosnkowe:
Kromki chleba układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem czosnku nacieramy gotową grzankę.