Pasztet z królika z pistacjami

10 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz.

Niezbędne składniki:

600 g mięsa z królika
200 g wątróbek drobiowych
150 g pistacji
1 kajzerka
200 g słoniny
1 cebula
5 jaj

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa „Pasztet szlachecki z pieca”

Wątróbkę z cebulą podsmażyć, dodać mięso królika, liście laurowe oraz ziele angielskie. Podlać wodą i dusić około 40 minut. Pod koniec dodać bułkę i wystudzić. Całość zmielić 2-3 razy, dodać jaja, przyprawę Pasztet szlachecki z pieca, pistacje, dokładnie wymieszać. Zamrożoną słoninę pokroić w bardzo cienkie plastry, wyłożyć nimi formę do pasztetu, dodać masę, dokładnie ubić. Piec około 50 minut w temp. 170 st.

5 pasztet z krolika z pistacjami



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...