Meksykańskie wrapy fajitas z kurczakiem

8 marca 2014, dodał: Barbara Szymon Dobija
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże podwójne piersi z kurczaka

3 duże cebule

papryki żółta 2 sztuki

papryka czerwona 2 sztuki

starty żółty ser (wg uznania)

kilka listków sałaty lodowej

przyprawa do fajitas

1 opakowanie gotowych wrapów

 

Salsa pomidorowa:

2-3 pomidory

1 cebula

1 ząbek czosnek

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka natki pietruszki

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie

Salsa pomidorowa:

Pomidory bardzo drobno posiekać. Dodać posiekany czosnek, cebulę i natkę. Polać oliwą i doprawić solą i pieprzem.

 

Piersi kurczaka i papryki pokroić w średniej wielkości paski.

Podsmażyć piersi na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu.

Na drugiej patelni podsmażyć papryki oraz pokrojoną w piórka cebulę,aż ładnie sie zrumienią. Dodać do kurczaka i smażyć razem ok 2 minuty.

Wrapy podgrzać w mikrofali kilka sekund.

Ciepłe wrapy smarujemu 1 kopiastą łyżką sosu salsa. Nakładamy na niego kolejno listek sałaty (można dać więcej) trochę farszu (kurczak z warzywami),posypujemy startym serem i zawijamy w rulon lub w kopertę. Tak do wykończenia wrapów i produktów.

indeks

fot: redakcja