Ziemniaki z tymiankiem

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 4-5 cebul, 10 dag masła, tymianek, 2 łyżki natki pietruszki, pokruszony listek laurowy, szklanka bulionu, sól, pieprz.

Cebulę pokroić na plasterki, zeszklić na maśle (1 łyżka). Pokrojone w plasterki ziemniaki ułóżyć na sicie, przelać wrzątkiem, osączyć. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Układać na przemian warstwami ziemniaki i cebulę, przesypująć solą, pieprzem, tymiankiem, listkiem i natką pietruszki. Ostatnią warstwę powinny tworzyć ziemniaki. Całość zalać bulionem, obłożyć plastrami masła, wstawić do nagrzanego piekarnika na około 45 min. Ziemniaki z tymiankiem są zarówno smacznym smacznym dodatkiem do wszelkich mięs pieczonych, jak i pełnowartościowym, samodzielnym daniem.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...