Ziemniaczane kulki

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 3 łyżki stopionego masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól.

Ziemniaki obrać, specjalną łyżeczką wydrążyć kulki, wrzucić na osolony wrzątek na 2-3 min, odsączyć na sicie. Wymięszać ze stopionym masłem i posiakaną natką, wyłożyć do ogrzanego płaskiego rondla. Smażyć na dość dużym ogniu, po czym zmiejszyć płomień i samażyć ok. 30 min, od czasu do czasu delikatnie mięszając.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...