Pojemniki i naczynia próżniowe

8 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

Pojemniki próżniowe przeznaczone są do przechowywania produktów spożywczych oraz artykułów, dla których zalecana jest ochrona przed wilgocią i powietrzem atmosferycznym (tlenem).
Przechowywanie żywności w warunkach próżniowych pozwala na 3-5 krotne wydłużenie świeżości produktów z zachowaniem naturalnego smaku i aromatu.

– świeżej żywności świeżych warzyw, owoców, ryb
– mięs i warzyw skracają czas marynowania,
– suchej i suszonej żywności ciastek, cukierków, czekolady, orzechów, chipsów, suszonych
owoców, herbaty, kawy, makaronu, płatków zbożowych itp.
– środków farmakologicznych materiałów opatrunkowych, lekarstw, strzykawek i igieł,
– wartościowych przedmiotów aparatów fotograficznych, obiektywów, filmów do aparatu,
drogocennych kamieni, biżuterii, układów scalonych, dyskietek, przyrządów  naukowych…