W ramach akcji BLOGERZY SMAKUJĄ prosimy o zgłoszenia blogerów kulinarnych z Krakowa i okolic.
Zgłoszenia mile widziane wraz z adresem bloga w komentarzu na dole pod artykułem.
Restauracja znajdująca się w centrum Krakowa w andel’s Hotel Cracow przygotowała zaproszenie dla blogera na 3-daniowy posiłek a la carte dla 2 os. z daniem głównym z menu lava stone (przyrządzonym na kamieniu z lawy wulkanicznej) – przystawka, danie główne, deser.
Restauracja Delight andel’s Hotel Cracow
Ul. Pawia 3 31-154 Kraków
Restauracja Delight znajdująca się w 4-gwiazdkowym andel’s Hotel Cracow to połączenie doskonałej i zdrowej kuchni, designerskich wnętrz i nowoczesnej atmosfery. Restauracja serwuje polską kuchnię fusion opartą o regionalne specjały i lokalne produkty i wzbogacone modnymi dodatkami kuchni świata. W menu można znaleźć takie specjały jak zupa rybna z sandaczem oraz pomidorami i szafranową pianką lub sałatka z cykorii, rukwi wodnej i borowików pieczonych w aromacie oliwy orzechowej z sosem vinaigrette z czarnej porzeczki.
Restauracja Delight przoduje również we wprowadzaniu najnowszych technik kulinarnych, czego przykładem jest „lava stone menu”. Potrawy serwowane na gorącym kamieniu z lawy wulkanicznej i przyrządzane przez gości samodzielnie, dzięki czemu mogą oni kontrolować stopień ich wypieczenia. To połączenie znakomitej zabawy i zdrowej uczty kulinarnej, również w wersji wegetariańskiej.
Restauracja Delight łączy doznania smakowe z estetycznymi. Jej wnętrza, podobnie jak całego andel’s Hotel Cracow, zostały zaprojektowane przez wybitny londyński duet Jestico+Whiles. Do ich cech charakterystycznych należą z pewnością ekspresyjne kolory, mnóstwo światła oraz czyste formy. Doskonały design andel’s to również wysoka funkcjonalność i unikatowość. W połączeniu z wyśmienitym jedzeniem i profesjonalną obsługą, z której słyną wszystkie hotele sieci Vienna International, zapewnia kompleksowe doświadczenie kulinarne i estetyczne.