Flognarde z gruszkami

8 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

flognarde1

składniki:

(mała blaszka) 600 g małych gruszek,

120 ml mleka,

2 jajka,

50 g cukru,

50 g mielonych migdałów,

10 g mąki bezglutenowej,

30 g roztopionego masła,

szczypta soli,

25 ml likieru gruszkowego,

wanilia,

sok z cytryny do skropienia gruszek,

cukier puder do przyprószenia.

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 180°C. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Skropić sokiem cytrynowym żeby nie zsiniały. Owoce ułożyć w naczyniu, jajka ubić z cukrem, wymieszać z pozostałymi składnikami. Ciasto wylać na pokrojone owoce. Wstawić do piekarnika i piec około 45 min. Wyjąć z pieca i przestudzić, można zjadać ciepłe lub zimne.

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....