przekąska warzywna w papierze ryżowym

7 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 op. papieru ryżowego

1 marchewka

100 g obranej i wypestkowanej dyni

1 czerwona papryka

100 g kiełków rzodkiewki

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

sos sojowy

sezam

sól, pieprz, cukier trzcinowy

  • marchew, dynie i paprykę pokroić w bardzo cienkie słupki
  • wymieszać z kiełkami i  sezamem,
  • z oliwy, octu, sosu sojowego, soli, pieprzu i cukru zrobić sos,
  • polać warzywa i wymieszać,
  • papier ryżowy moczyć chwilę w ciepłej wodzie,
  • górną część złożyć lekko do środka,
  • układać na papierze porcje warzyw (tak by częściowo wystawały u góry) i zwijać w pakieciki.

file1267951369